Служители на сектор Противодействие на икономическата престъпност“  и криминалисти  към

...
Служители на сектор Противодействие на икономическата престъпност“  и криминалисти  към
Коментари Харесай

Разбиха „цех“ за лични документи в Шумен

Служители на бранш „ Противодействие на икономическата престъпност “  и криминалисти  към регионалната дирекция в Шумен пресякоха противозаконна активност за правене на документи за идентичност.
 ОДМВР ОДМВР Шумен

„ Частният “ завод за неистинен документи бил разрушен след голям брой методични дейности,  извършени под контрол районната прокуратура в Шумен.
 
Криминалисти и чиновници от икономическа полиция подхванали голям брой оперативни дейности след получен преди време сигнал.
 ОДМВР ОДМВР Шумен-->

Те дали  резултат на 10 април вечерта. Малко след  19 часа в сряда  на бензиностанция в Шумен била осъществена полицейска интервенция.  33-годишен локален гражданин бил тестван, откакто стоял дълго време в автомобила си. Униформените забелязали добре опакована конзолна игра.
 ОДМВР ОДМВР Шумен

При направена щателна инспекция било открито, че сред платките на играта има четири неистинен български документи за самоличност- две персонални карти и два интернационалните паспорта, направени с извънредно точно качество.
 ОДМВР ОДМВР Шумен

При осъществения първичен оглед  документите, по финален пример били мъчно различими от същински.  Последвало претършуване в парцели в Шумен и село край града, употребени от 33-годишния шуменец. 

Намерени били множество  документи за идентичност – български и непознати, заготовки за документи за идентичност в друга степен на комплектност. В помещение от жилището обособено като „ паспортно бюро “ е открита техника за предпечат, щемпел и произвеждане на неистинен документи за идентичност. 
 ОДМВР ОДМВР Шумен

Намерени били  над 100 бели на цвят пластики, готови за произвеждане на персонални карти и свидетелства за ръководство на моторни транспортни средства, матрица, бои, мастила. Иззети са три компютърни конфигурации, шест принтера, гравираща машина, иглен плотер, ламинатор, принадлежности за фина техника, термоламиниращи фолиа с релефни претекстове и кинеографски детайли. 

Криминалисти открили, че производството в цеха за направа на персонални документи е със затворен цикъл. Фалшивите персонални карти и паспорти  били изработвани  от 33-годишния шуменец.

Ползвал е материали, част от тях продаващи се легално, разполагал е с нужния програмен продукт за изцяло  приключен цикъл на произвеждане за трите типа документи за идентичност. В парцел в шуменско село с изключение на принтери и техника за щемпел са открити към 2,5 кг суха зелена тревна маса, която при направения полеви наркотест реагирала на марихуана. 

В.П. от Шумен бил арестуван за период до 24 часа в полицейското ръководство в града. Работата по формираното досъдебно произвеждане за осъществено закононарушение по чл.308 ал.3, чл.354 а ал.3 и чл.308 ал.7 от Наказателен кодекс продължава под управлението на прокурор от районната прокуратура в града. С разпореждане на прокурор на В.П. е наложена мярка „ задържане под стража “ за период до 72 часа.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР